2018.06.02.
2018. június 04. írta: Kovász

2018.06.02.

Távolról kell közelítenünk

A nekünk szegezett kérdések

 team_viewer_logo.png

Júd 17.20b-25 - Gondoljatok a tanításra, amelyet Urunk Jézus Krisztus apostolai előre megmondottak nektek! Épüljetek szent hitetek alapjára! Imádkozzatok a Szentlélekben! Tartsatok ki Isten szeretetében, és várjatok Urunk Jézus Krisztus örök életet adó irgalmára!

Könyörüljetek a tévelygőkön. Másokat mentsetek meg, kiragadva őket a tűzből. A többieket pedig félelemmel és rettegéssel szánjátok, és mint a fertőzött ruhától, tartsátok magatokat távol tőlük!

Istennek azonban van hatalma megőrizni titeket a bűntől és (Krisztus eljövetelekor) szeplőtelenül és boldog örömmel dicsőséges színe elé állítani. Egyedül üdvözítő Istenünknek, Urunk Jézus Krisztus által legyen dicsőség és magasztalás, uralkodás és hatalom, amint az idő kezdete előtt, most és mindörökké! Ámen.

 

Zs 62 - Dávid zsoltára, amikor Júda sivatagjában tartózkodott. Isten, én Istenem, pirkadatkor már előtted virrasztok. rád szomjazik a lelkem, utánad sóvárog a testem, puszta, úttalan, víztelen vidéken. Bárcsak megjelenhetnék előtted a szent helyen, és láthatnám hatalmadat és dicsőségedet! Hisz irgalmad jobb, mint az élet, ajkam téged dicsér. Áldani akarlak, amíg csak élek, és nevedben emelem fel kezemet. Szinte zsírral és kövérséggel telik el a lelkem, ujjong az ajkam és dicsér a szám. Ha reggelenként rólad elmélkedem, rád gondolok fekvőhelyemen. Hisz te megsegítettél engem, és szárnyad árnyékában örvendezhetem. Lelkem tehozzád tapad, és jobbod erősen tart engem. Akik pedig meg akarják rontani életemet, lesüllyednek a föld mélységeibe, kard hatalmába kerülnek, sakálok osztályrésze lesznek. Örvendezik akkor majd a király Istenben; Akik rá esküsznek, diadalmaskodnak valamennyien, mert elnémul a szája azoknak, akik gonoszat beszélnek.

 

Mk 11,27-33 - Ezután ismét Jeruzsálembe mentek. Amint a templomban járt, odajárultak hozzá a főpapok, az írástudók és a vének, és azt mondták neki: „Milyen hatalommal teszed mindezt? Ki adta neked a hatalmat, hogy mindezt megtedd?” Jézus így felelt nekik: „Én is kérdezek valamit tőletek. Feleljetek meg nekem, s akkor én is megmondom nektek, milyen hatalommal teszem mindezt. János keresztsége a mennyből volt vagy az emberektől? Feleljetek nekem!” Azok így tanakodtak egymás közt: „Ha azt mondjuk, a mennyből, azt fogja felelni: akkor miért nem hittetek neki? Ha pedig azt mondjuk, az emberektől, félnünk kell a néptől.” Mert mindnyájan azt tartották Jánosról, hogy valóban próféta volt. Azt felelték tehát Jézusnak: „Nem tudjuk.” Jézus erre azt mondta nekik: „Én sem mondom meg nektek, miféle hatalommal teszem mindezt.”

 

A nekünk szegezett kérdések, sokszor bennünket is meglepnek, és megbénítanak. Egy kérdés is elég ahhoz, hogy elbizonytalanodjunk! Akkor a kérdésben van a hiba, vagy bennünk?

Bizonytalanságunk a bizonyosság hiányából fakad. De miért vagyunk a bizonyosság híján?

Valami olyan dolognak nem vagyunk a birtokában, amitől bizonyosságunk lehetne. Vagy kétségeink, és kételkedéseink foglalkoztatnak, amire időt kellene áldozni, hogy azok elmúljanak, megoldódjanak.

Jézus megengedi, hogy azok, akik rendelkeznek azokkal a képességekkel, melyek szükségesek ahhoz, hogy a kérdésekre megtalálhassák a válaszukat, rendezzék a kérdésekhez viszonyukat!

Isten azt kívánja, hogy bennünk szülessenek meg a kérdésekre a válaszok, úgy, hogy a belénk oltott Igazságból felfakadhasson. Erre az időt, és teret, nekünk magunknak kell megteremtenünk rá! Szabadságunkat segítsd Istenünk bölcsen használni arra, amire Te adod meg számunkra! Ámen

A bejegyzés trackback címe:

https://eleszto.blog.hu/api/trackback/id/tr1714022276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása