2018.12.16.
2018. december 16. írta: Kovász

2018.12.16.

Az öröm szelídsége legyen készületünkben

Nem juthatok lelkem békességére, ha

 harmadik_vasarnap.jpg

Szof 3,14-18a - Zengedezzél, Sion leánya, ujjongj Izrael; örvendezzél és vigadj teljes szívvel, Jeruzsálem leánya! Az Úr megsemmisítette ítéletedet, eltávolította ellenségeidet; Izrael királya, az Úr, közötted van, nem kell többé félned semmi bajtól. Azon a napon, majd ezt mondják Jeruzsálemnek: „Ne félj! Sion, ne lankadjon el kezed! Az Úr, a te Istened, közötted van, erős ő és megszabadít. örvendezik majd feletted örömmel, újjáéleszt szeretetével, és ujjongva vigad fölötted, mintha ünnepet ülne.” „Elfordítom felőled a balsorsot, hogy többé ne legyen gyalázatod miatta.

 

Iz 12,2-6 - Íme, Isten az én üdvösségem, bízom és nem félek, mert erőm és ujjongó dalom az Úr, ő lett nekem üdvösségem.” Örömmel merítetek majd vizet az üdvösség forrásaiból. Így szóltok azon a napon: „Adjatok hálát az Úrnak, szólítsátok a nevén, ismertessétek meg a népek közt tetteit! Emlékeztessetek arra, hogy magasztos a neve! Énekkel dicsérjétek az Urat, mert fönséges dolgot művelt, legyen ismert ez az egész földön! Kiálts és ujjongj, Sion lakója, mert nagy közötted Izrael Szentje!”

 

Fil 4,4-7 - Örüljetek az Úrban mindig! Újra mondom: Örüljetek! Ismerje meg mindenki a ti szelídségeteket! Az Úr közel van! Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók, hanem minden helyzetben hálaadással végzett imádságban és könyörgésben terjesszétek a kéréseiteket Isten elé! Isten békéje pedig, amely meghalad minden értelmet, megőrzi szíveteket és elméteket Krisztus Jézusban.

 

Lk 3,10-18 - Ekkor megkérdezte őt a tömeg: „Mit cselekedjünk tehát?” Ő ezt felelte nekik: „Akinek két köntöse van, ossza meg azzal, akinek nincsen; és akinek ennivalója van, hasonlóképpen tegyen.” Odajöttek a vámosok is, hogy megkeresztelkedjenek, és megkérdezték tőle: „Mester! Mit cselekedjünk?” Ő ezt válaszolta nekik: „Semmit ne követeljetek azon felül, ami elő van írva nektek.” Megkérdezték őt a katonák is: „Hát mi mit cselekedjünk?” Azt mondta nekik: „Senkit se bántalmazzatok, ne zsaroljatok, és elégedjetek meg a zsoldotokkal.” A nép pedig várakozott, és mindenki tanakodott szívében János felől, vajon nem ő-e a Krisztus. János így szólt mindnyájukhoz: „Én csak vízzel keresztellek titeket. De jön, aki erősebb nálam, akinek nem vagyok méltó a saruszíját megoldani. Ő Szentlélekkel és tűzzel fog megkeresztelni titeket. Szórólapátja a kezében van, és megtisztítja szérűjét. A búzát összegyűjti a magtárjába, a pelyvát pedig olthatatlan tűzzel elégeti.” Még sok egyébre is intette, tanította a népet.

 

Nem juthatok lelkem békességére, ha Isten békességét nem vonom magamra. Gyönyörűen beszél, tanít Pál apostol! A szelídek öröme, amit nem biztos, hogy ismerek, de érzem, mennyire szükséges, mennyire segít embernek Emberré lenni. És, azt is érzem, hogy erre magunkat kell nevelni, a mai evangélium tanítása szerint. Minden helyzetnek, és minden életállapotnak van méltósága, melyet Krisztus Jézusban hordozhatunk, őrizhetünk, és hirdethetünk. Csak töltsön el ennek a kegyelme bizonyossággal, hogy az aggodalmasság meg ne fertőzze azt az alapállásunkat, melyben hálaadással és tisztelettel vagyunk készek Vele közösséget alkotni!

Amikor a hála a szelídség örömével képes párosulni, no igen, akkor válhat imádságom, de könyörgő kérésem is Istennek tetszővé. Melyben a Szentlélek keresztsége visszaszáll rám, hogy a bizonyosság töltsön el Isten jelenvalóságáról. Add meg számomra, számunkra e közösséget Veled, hogy reményünk élettel töltsön el! Ámen

A bejegyzés trackback címe:

https://eleszto.blog.hu/api/trackback/id/tr9314489200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása